Kategóriák
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
5
9
7
1
4
5

XXI. Tó-túra Szabolcsveresmart 2017.05.12.

 

                                     Esőnapon került megrendezésre a XXI. Tó-túra !

 

A kerékpárversenyünk mozgó ünnep, azaz a középiskolai ballagásokat követő pénteken szoktuk tartani. Az idén is így lett volna, ha az időjárás közbe nem szól. A kitűzött időpontban, azaz május 12-én sajnos nem tudtuk megtartani a rendezvényt az időjárás kiszámíthatatlansága miatt, de május 15-én kárpótlást kaptunk a hétvégi esős, zivataros, szomorkás időért. Már reggel sütött a nap, nem fújt a szél, és nagyon kellemes volt a hőmérséklet. Ettől jobbat egy esőnapra senki sem kívánhat. Sajnos rendezvényünk fővédnöke, Dr. Seszták Miklós miniszter úr hétfőn már nem tudott részt venni az eseményen, de jókívánságait tolmácsolta. Húsz iskolából közel kétszáz diák állt a rajthoz. Külön megtiszteltetés, hogy Szlovákiából, Királyhelmecről is jöttek versenyzők. A rendezői gépezet olajozottan működött, a program az előzetesen megtervezett menetrend szerint zajlott le. Egy kislány kivételével – akinek kerékpárja defektet kapott- mindenki sikeresen célba ért, teljesítette a Rétközi-tó körüli 13,5 km-es távot. Nagyon szoros eredmények születtek a korcsoportokon belül, a legjobb ideje a Szlovákiából érkezett Dorgai Lórántnak volt 28’07”. Az elfogyasztott energia pótlására délben, az iskolában babgulyást kaptak a résztvevők, aztán a bátrabbak kipróbálhatták a kispályán kialakított akadálypályát. Fél 2-kor tombolasorsolással, majd az eredményhirdetéssel ért véget a rendezvény.

 

Eredmények:

II. korcsoport (9-10 évesek)

 

1.  Rózsa Sándor           Nyírkarász                    36’29”

2.  Tercza Marcell          Pap                              37’08”

3.  Nagy Vanda             Kisvárda Szent György  37’37”

 

III. korcsoport (11-12 évesek)

 

1. Sas Dániel                Nyírlövő                       30’44”

2. Balogh József           Tuzsér                          33’17”

3. Krutilla Otília            Kisvárda Teichmann      33’40”

 

IV. korcsoport (13-14 évesek)

 

1. Fülöp Attila              Pátroha                         29’20”

2. Rohály Gergő           Kisvárda Teichmann       29’41”

3. Trekán Tóth Imre     Pap                               29’53”

 

 

V. korcsoport (15-16 évesek)

 

1. Dorgai Lóránd          Nagygéres                      28’07”

2. Kovács Péter            Szabolcsveresmart          28’52”

3. Juhász Martin           Szabolcsveresmart          29’35”

 

A fődíj minden korcsoportban egy mountain bike kerékpár volt, amit támogatók ajánlottak fel. (Bodnár MÉH Kisvárda, HAL-SZAK TÓ Kft. Szabolcsveresmart, Fanatic Kerékpárcentrum Kisvárda, Szabolcsveresmarti Gyermekekért Alapítvány)

 

Úgy gondolom, hogy a verseny elérte célját, egy kellemes sport élménnyel, ajándék hűtőmágnessel, tombolában kisorsolt kerékpár kiegészítőkkel térhettek haza a versenyzők. Mindezt nevezési díj nélkül!

Ehhez a sikerhez nagyon sokan hozzájárultak, akár felajánlásokkal, akár személyes jelenlétükkel. Köszönjük a támogatóknak és az együttműködő szervezeteknek a közreműködést!

 

Dolhai Zsolt

Szabolcsveresmarti Kazinczy Ferenc Általános Iskola

Webáruház készítés